Știri și noutăți
Pentru o bucătărie de restaurant funcțională este nevoie de minimum încă 3 oameni pe lângă chef. Aș da oricând un bucătar pe un om la vase. Utilarea corespunzătoare și bucătarii dedicați sunt iarăși o necesitate. Dar cine să înțeleagă când majoritatea patronilor de restaurante le-au deschis doar ca să dea bine în fața lumii?!
Chef Executiv Vasile Spânu a obținut o distincție de prestigiu, medalia de argint, la Olimpiada Internațională de Arte Culinare IKA Stuttgart 2024. Acest concurs reprezintă cea mai veche, mai mare și mai diversă competiție internațională în domeniul artelor culinare la nivel mondial.
Desfășurată între 2 și 7 februarie 2024, la Stuttgart, Germania, IKA Culinary Olympics continuă să fie recunoscută drept cea mai prestigioasă și variată competiție culinară internațională. Evenimentul oferă un cadru ideal pentru bucătarii profesioniști de a-și demonstra talentul și creativitatea în armonizarea ingredientelor, tehnicilor și prezentării culinare. Cu o tradiție de aproape 125 de ani, competiția servește drept rampă de lansare pentru noile tendințe gastronomice și promovează arta culinară în forma sa cea mai înaltă.
Ultimele Articole de specialitate
În sfera plină de provocări a industriei HoReCa din România, o strategie vitală se distinge ca fiind sursa ascunsă a succesului remarcabil: pregătirea specializată a personalului în cunoștințe profunde despre produse, servicii și tactici de vânzare. Într-un peisaj competitiv în continuă schimbare, investiția în dezvoltarea abilităților personalului de vânzări nu mai este doar un avantaj, ci un imperativ pentru atingerea unui suc ces durabil.
În fața provocărilor complexe din industria patiseriei și brutăriei, Freya Cloud este suportul ideal pentru tine și pentru angajați. Te ajută să controlezi mai bine afacerea, să gestionezi eficient fluxul de lucru, vânzările și încasările, și nu în ultimul rând, te ajută să ai timp să livrezi produse și servicii adaptate cerințelor din piață.
La sugestia domnului Dumitru Burtea, Președinte de Onoare și Membru Fondator ANBCT (Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism) România și membru de onoare ad-vitam WACS (World Association of Chefs Societies), cu o experiență profesională de peste cinci decenii, se vor prezenta diferite concepte și modalități de aranjare ale preparatelor pe farfurii.
Ultimele Comunicate de presă
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, va participa joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la un eveniment de gastronomie sustenabilă, dedicat celebrării Zilei Internaționale de Conștientizare Asupra Risipei și Deșeurilor Alimentare.