Miercuri, 28 Martie 2018 14:03

Invitație: Festivalul Peștelui Durabil

Euro-Toques România, Asociația Culturală Euro Est Alternativ și Hotelul Ramada din Sibiu, au onoarea să vă invite să participați la evenimentul culinar Festivalul Peștelui Durabil care se va desfășura în perioada 31 martie – 1 aprilie 2018 în incinta Hotelului Ramada din Sibiu!

Festivalul Peștelui Durabil este cel mai important eveniment culinar dedicat meniurilor gătite cu speciile de pește care cresc în apele din România, proiect redactat și implementat de Euro-Toques România. Anul acesta, partea de competiție pentru bucătărie rece debutează cu un nou regulament construit pe 3 categorii: A - specii de pește din Marea Neagră, B - specii de pește din Dunăre, C - specii de pește din apele de munte. Pentru clasa Bucătărie Rece - Artă Culinară, la toate categoriile se vor expune preparate din pește configurate astfel: Finger Food (4 feluri a câte 20/25 grame/piesă, pentru 6 persoane) și meniu de restaurant format din 4 feluri (1starter, 1 supă, 1 fel de bază, 1 desert, pentru 1 persoană). Preparatele trebuie gătite la cald și prezentate la rece. La clasa Bucătărie Caldă se gătește: 1 starter în 45 de minute, expus pe 2 platouri/farfurii și 1 fel de bază în 45 de minute, expus pe 2 platouri/farfurii. Meniul Tradițional cuprinde 1 pește gătit piesă întreagă la cuptor din care se pot tăia 10 porții individuale (pentru 10 persoane).Accesul publicului spectator şi degustările sunt libere!

Programul Evenimentului
Sâmbătă, 31 martie
Orele 12,00 – Competiţie profesională de gastronomie – bucătărie rece;
Orele 13,00 – Live Cooking Show cu Chef Marian Popovici (Timişoara) – prezentare starter cald din peşte de Dunăre gătit după rețeta medalită cu aur la Campionatul Internațional din Suwon City, Korea, în anul 2017;
Orele 14,00 – Live Cooking Show cu Chef Nina Rus (concurent Chefi la Cuţite – comuna Romuli, Bistriţa) – prezentare fel de bază din păstrăv în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu;
Orele 15,00 – Live Cooking Show cu Maestrul Fortunato Concetti – scoici de Marea Neagră gătite în spirit italian în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu;
Orele 16,00 – Live Cooking Show cu Instructorul Ilie Jecu (Eforie Nord, Constanţa) şi cu Chef Gianny Bănuţă (câştigător al emisiunii TV, Chefi la Cuţite) – rapane de Marea Neagră în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu, fel de bază fine dining gătit cu scoici din Marea Neagră în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu;
Orele 17,00 – Live Cooking Show cu Chef Marius Rafa (Restaurantul Pardon Café Sibiu) – păstrăv făgărăşean gătit în stil tradițional sibian, în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu, Live Cooking Show cu Maestrul Dorel Șipoș (Târgu Mureș) – piesă decorativă din zahăr pregătită pentru competiții mondiale;
Orele 18,00 - Live Cooking Show cu Maestrul Cofetar Emilian Vîrlescu (Restaurantul Pardon Café Sibiu) – desert Fine Dining, preparat medaliat cu aur la Campionatul Internaţional din Izmir, Turcia 2017;
Orele 19,00 – Ceremonia de premiere a concurenţilor care au participat la categoriile de bucătărie rece.

festival peste 002

Duminică, 1 aprilie
Orele 12,00 – Competiţie profesională de gastronomie – bucătărie caldă;
Orele 13,00 – Live Cooking Show cu Maestrul Fortunato Concetti (Timișoara) – preparate din peşte românesc gătite în spirit italian la tigaie, Pizza Master Class cu Mircea Toderaș (Pizzeria Etna Deva) – pizza cu păstrăv;
Orele 14,00 – Live Cooking Show cu Chef Silviu Conţu şi Chef Sorin Gheorghiţă (Tulcea) – prezentare de preparate tradiţionale lipoveneşti cu peşte din Delta Dunării în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu;
Orele 15,00 – Live Cooking Show cu Maestrul Gheorghe Ciutacu (Comarnic) și Chef Attila Fulop (Târgu Mureș) – crap de Dunăre gătit piesă întreagă pentru mese festive în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu;
Orele 16,00 – Live Cooking Show cu Chef Gianny Bănuţă (câştigător al emisiunii Chefi la Cuţite) – fel de bază Fine Dining gătit cu peşte zargan din Marea Neagră, Live Cooking Show cu Chef Gheorghe Rusu (Restaurant Valhalla Bacău) - fel de bază Fine Dining gătit cu păstrăv în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu;
Orele 17,00 - Live Cooking Show cu Chef Marius Rafa (restaurantul Pardon Café Sibiu) – scoici de Marea Neagră gătite în spirit sibian, în asociere cu vinuri Gorgandin – Domeniul Viticol Apold Sibiu, Live Cooking Show cu Ionela Mureșan (Cluj-Napoca) – desert fine dining de restaurant;
Orele 18,00 – Live Cooking Show cu Maestrul Salvo Lo Castro (Federazione Italiana Cuochi) – preparat Fine Dining gătit cu biban de Marea Neagră;
Orele 19,00 – Ceremonia de premiere a concurenţilor care au participat la categoriile de bucătărie caldă.

 

- Festivalul Peștelui Durabil, 31 martie- 1 aprilie 2018,Hotel Ramada Sibiu! În acest an gazda evenimentului va fi Chef Marius Rafa de la Restaurantul Pardon Cafe, bucătarul din Sibiu care gătește cele mai bune scoici din Marea Neagră!
- 31 martie 2018, DEMONSTRAȚIE DE ARTĂ CULINARĂ CU CHEF ADRIAN ȘIPOTEANU Finger Food pentru 6 persoane, meniu de restaurant format din 4 feluri pentru 1 persoană (1 starter, 1 supă, 1 fel de bază,1 desert) CATEGORIE CUPRINSĂ ÎN REGULAMENTUL CUPEI MONDIALE ÎN GASTRONOMIE DE LA LUXEMBRUG!
-
2 aprilie 2018 DEMONSTRAȚIE DE ARTĂ CULINARĂ CU MAESTRUL GHEORGHE CIUTACU, CHEF SORIN BERAR, CHEF ATTILA FULOP PEȘTE GĂTIT LA CUPTOR PIESĂ ÎNTREGĂ!

Prin acțiunile noastre încurajăm: Consumul responsabil de pește Eliminarea risipei prin procesul de gătire Protejarea mediului Identificarea soluțiilor alternative


semnatura

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…