Vineri, 22 Septembrie 2017 11:09

Limitarea operaţiunilor de încasări şi plăţi efectuate în numerar (1/3)

 

Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar instituie o serie de limitări privind operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate în numerar atât între comercianți, cât și între comercianți și persoane fizice și între persoane fizice, exceptați fiind Trezoreria Statului, instituţiile de credit, instituţiile emitente de monedă electronică, instituţiile care prestează servicii de plată, instituţiile financiare nebancare, operatorii din domeniul jocurilor de noroc şi entităţile care efectuează operaţiuni de schimb valutar, pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate. Vom prezenta în continuare principalele limitări, pe categorii de persoane.

 

  1. OPERAȚIUNI ÎNTRE COMERCIANȚI

Regula generală

Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică (în continuare Comercianți) de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii. (tematica se va continua cu exceptiile de la regula generală, într-un articol următor)

Articol realizat de av. Achim-Sorin RĂZOARE – partener Laurenţiu, Laurenţiu & Associates

 

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…