Joi, 12 Octombrie 2017 14:17

O provocare în pas cu trendurile: cum să lansezi o gamă de snacking? (1)

Snack-urile sau gustările – cum le sunt cunoscute românilor – au trecut de la a fi produse consumate ocazional, între mese și au ajuns o ocazie conștientă de consum. Pe continentul american, snack-urile au ajuns să fie consumate de 3 ori pe zi, având o creștere de 67% în ultimii cinci ani, această nișă de piață ridicându-se azi la 124 miliarde de dolari.

Ce s-a schimbat în alimentație pentru ca publicul să includă snack-urile în rutina zilnică? În primul rând, ritmul în care se desfășoară activitățile zilnice, cu mai puțin timp rămas pentru mese acasă sau în restaurante. Apoi, imaginea acestor gustări nu mai este de mâncare nesănătoasă – așa cum era în trecut – ele fiind văzute azi ca și o completare a celor 3 mese principale, chiar și în cazul copiilor.

Așadar, produsul (categoria de produse) în sine a devenit ”trendy”, căutat și dorit.

Cum pot operatorii din HoReCa să intre pe această piață?

În contextul în care granițele dintre gastronomie și domenii precum panificația și cofetăria dispar încet, introducerea produselor de tip snacking în locații în care nu te-ai aștepta să le găsești e tot mai întâlnită și mai ușor de făcut. Deja consumatorii au ajuns într-un punct în care își doresc ca o singură locație să le ofere soluția pentru tot mai multe nevoi. De exemplu, nu mai este deja ceva neobișnuit ca într-o cafenea sau bar să poți comanda o gustare, fie că vorbim despre un sandwich, bruschete sau un platou de brânzeturi. La fel cum nu este o surpriză ca o gelaterie să aibă și o vitrină pentru panini.

În consecință, producătorii și distribuitorii de echipamente pentru HoReCa, s-au întrecut în a dezvolta și a pune pe piață o serie de echipamente de mici dimensiuni care să sprijine tocmai aceste activități conexe și să simplifice pregătirea snacking-urilor.

Dacă vrei să lansezi o gamă de snack-ing, te așteptăm la cursul dedicat organizat de Asociația PanGastRo și susținut de un renumit formator din Germania, în perioada 7-8 noiembrie, la Odorheiu Secuiesc. Detalii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 0756-610.883

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…