Marți, 31 Octombrie 2017 09:46

Cursuri practice de perfecţionare pentru bucătari

 

Apropiindu-vă de sfârşitul anului, înainte de aglomerația sărbătorilor, mai aveți posibilitatea de a învăța ceva nou pentru a-și surprinde clienții. Toamna anului 2017 v-a adus mai multe noutăţi. În luna octombrie ne-am dus la Cluj-Napoca ca să organizăm, pentru prima dată în acest oraș, două cursuri pentru specialiştii din zonă, însă am avut participanţi care au călătorit sute de kilometri ca să ajungă la cele mai ”dulce” cursuri. Tot în această perioadă a fost organizat primul curs de gastronomie la care am lucrat cu peşte şi fructe de mare, dar şi un modul nou dedicat meniurilor complete pentru evenimente. Cursurile și tematicile pe care Asociaţia PanGastRo vă pregăteşte pentru perioada următoare includ sesiuni de pregătire din domeniul gastronomiei, cofetăriei, panificaţiei şi patiseriei, module practice pentru a învăţa reţete noi dar și tehnici şi metode pentru realizarea unor decoraţiuni inedite. Locurile sunt limitate, așadar înscrierile timpurii cresc șansele de a găsi disponibilitate pentru acele cursuri de care sunteți interesați:

 

Curs intensiv de preparare a platourilor de gustări reci 13-14 noiembrie 2017, la Braşov

Platourile culinare sunt o modalitate bună de a impresiona clienţii restaurantelor, acestea devenind tot mai prezente nu numai în marile unităţi HoReCa, ci şi în moteluri, pensiuni sau restaurante mai mici. La cursul dedicat platourilor culinare reci puteţi învăţa în doar 2 zile, alături de un maestru bucătar talentat, să obţineţi preparate apetisante şi să le montaţi într-un mod cât mai atractiv. La cursul ce se va desfăşura între 13-14 noiembrie, aveţi ocazia de a învăţa să obţineţi platouri de preparate reci, de la procesarea ingredientelor şi prepararea alimentelor de bază, la combinarea şi montarea lor într-un mod cât mai apetisant şi mai estetic. Totodată cursanţii vor afla cum să echilibreze factorii nutritivi ai preparatelor şi cum să îmbine culorile şi aromele pentru a obţine gusturi moderne, uşor digestibile. Nu în ultimul rând, cursanţii vor învăţa să utilizeze la maximum ingredientele disponibile într-o bucătărie, reducând pierderile de materii prime şi crescând valoarea adăugată a preparatelor. Ingredientele folosite vor include o mare varietate de legume, brânzeturi, carne, peşte şi preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri. Un accent important la acest curs va cădea pe tendinţa alimentaţiei sănătoase, ingredientele alese adaptându-se acestei nevoi ale clienţilor. Cursanţii vor urmări de asemenea ca platourile obţinute să fie cât mai atractive în materie de design. Mentorul cursului va fi un maestru în arta culinară apreciat şi premiat la concursuri gastronomice interne şi internaţionale.

platou

 

Mese Festive - Preparate calde din carne de pasăre, 15-16 noiembrie 2017, la Braşov

 

În perioada 15-16 noiembrie 2017 va fi organizat din nou modulul dedicat preparatelor calde, în cadrul cărora cursanții vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenios combinate preparate calde.

Primul modul de curs dedicat preparatelor calde va fi dedicat specialităților din carne de pasăre și va dezvălui varietatea largă de preparate ce pot fi obținute din aceasta. Pe lângă felul principal realizat din carne de pui, raţă, curcan şi prepeliţă se va pregăti şi sosul şi garnitura potrivită. De la selectarea materiilor prime la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de produse. Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului.

pasare

 

Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…