Miercuri, 15 Noiembrie 2017 13:56

Finala competiției Arena Bucătarilor are loc în acest weekend

Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor profesioniști, „Arena Bucătarilor”, va avea loc la București, pe 18 noiembrie 2017.

Finala propriu-zisă se va desfășura în pavilionul Selgros din cadrul târgului RomHotel, ce va avea loc între 16 și 19 noiembrie, la Romexpo (pavilionul Selgros se află în sectorul C6 din cadrul complexului expozițional).

În finala competiției Arena Bucătarilor s-au calificat opt concurenți, toți bucătari profesioniști, care își vor disputa marele premiu. Acesta constă în participarea, anul viitor, la competiția internațională Les Chefs en Or de la Paris. Vor fi acordate și numeroase alte premii, pe categorii.

Cei opt finaliști ai competiției Arena Bucătarilor 2017 sunt:

Nume concurent

Restaurant

Vasilică Marinică Bejenaru

Restaurant Coresi Business Lunch - Brașov

Roxana Blenche

La Strada Bistronomie  - Brașov

Gheorghe Bulbuc

Restaurant Chef Galerie Iași

Emanuel Mocan

Meron Victoriei - București

Daniel Nistor

Kasho Lounge - Brașov

Gheorghe Rusu

Restaurant Boema - Bacău

Laszlo Szabolcs

Gio San'tu Pub - București

Cesar Alonso Velasquez Baez

5ensi - București

Finala și festivitatea de premiere a câștigătorului acestei competiții devenite o tradiție este punctul culminant al unei serii de evenimente organizate în contextul participării Selgros Cash & Carry la RomHotel. Această serie mai include competiția Arena Bucătarilor Juniori, inclusiv festivitatea de premiere, dar și show-uri culinare și de wine-pairing susținute de chefi de prestigiu precum Victor Melian, Ioan Florescu, Nico Lontras, Marc Galais, Ciprian Nicolescu și Dan Iordan, alături de sommelierii Mihai Tomescu și Sergiu Nedelea.

Despre Arena Bucătarilor:

Începând cu anul 2010, Selgros a organizat și găzduit competiția Arena Bucătarilor, concurs destinat gastronomilor din România.

Devenită deja tradiţie, competiţia și-a propus să premieze priceperea și măiestria celor mai pasionaţi Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintre premiile oferite de Selgros România.

În anii 2010 și 2011 concursul  a avut loc în magazinele Selgros, pentru ca în 2012 competiția să se  apropie și mai mult de oameni, în Piața Sfatului din Brașov și pe plajă, La Piazzetta, în Mamaia.

În premieră în 2013, cele trei etape preliminare ale competiţiei Arena Bucătarilor Selgros au avut loc online, prin intermediul aplicației dedicate de pe pagina de socializare Facebook/Selgros.Romania, iar Marea Finală s-a desfășurat în magazinul Selgros Brașov. În prezent, concursul Arena Bucătarilor este afiliat competiției internaționale Les Chefs en Or by Transgourmet.

În 2014 etapele preliminare s-au desfășurat online, iar finala la București, în Piața Enescu. Odată cu Arena Bucătarilor au avut loc competițiile Arena Barmanilor, Arena Bloggerilor și, în premieră, Arena Bucătărașilor, dedicată micilor chefi. 2015 este anul în care semifinalele și marea finală se desfășoară în magazinele Selgros.

Din 2015, competiția de suflet a Selgros România, Arena Bucătarilor, crește și mai mult în amploare atrăgând foarte mulți chefi bucătari în jurul ei.  Câștigătorul din 2015 a avut o misiune foarte grea în a reprezenta România și Selgros România în cadrul competiției internaționale Les Chefs en Or 2016. 

Selgros caută pasiunea pentru perfecțiunea artei culinare și în 2017, iar unul dintre cei opt finaliști o va demonstra, în acest weekend.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…