Marți, 21 Noiembrie 2017 14:41

Cursuri pentru bucătari şi în luna decembrie

 

 

Apropiindu-vă de sfârşitul anului, înainte de aglomerația sărbătorilor, mai aveți posibilitatea de a învăța ceva nou pentru a-și surprinde clienții. Cursurile și tematicile pe care Asociaţia PanGastRo vă pregăteşte pentru perioada următoare includ sesiuni de pregătire din domeniul gastronomiei, cofetăriei, panificaţiei şi patiseriei, module practice pentru a învăţa reţete noi dar și tehnici şi metode pentru realizarea unor decoraţiuni inedite. Locurile sunt limitate, așadar înscrierile timpurii cresc șansele de a găsi disponibilitate pentru acele cursuri de care sunteți interesați:

 

 

 

Preparate din peşte şi crustacee, 5-6 decembrie 2017

 În cadrul cursului organizat în perioada de 5-6 decembrie în Brașov, cursanții vor experimenta modul de pregătire a mai multor delicatese speciale preparate din pește și crustace. Printre altele se vor însuşi cunoştinţele alegerii materiilor prime, curăţarea peştelui cu tehnici moderne, tehnici de filetare a peştelui, elementele cărnii de peşte, folosirea corectă a acestora în preparate cu minimalizarea pierderilor şi combinarea acestui tip de carne cu diferite materii prime.
În cadrul cursului se vor folosi doar matierii prime naturale, sănătoase și ușor accesibile și în țara noastră: somon, caracatiță, scoci, alge marine, ton roșu, biban, crustacee, legume proaspete și mirodenii.
Rulouri din cod alb umplut cu creveţi black tiger și sos alb cu piper roșu, Inima de Saint Jacques acompaniată de piure de mazăre cu aroma de Foie Gras, File de biban cu anchoise și cu chipsuri de cartofi, Duet din pește nobile sunt doar niște exemple din meniul special al cursulului.

peste

 

Bucătărie creativă, 12-13 decembrie 2017

Asociația PanGastRo organizează în perioada 12-13 decembrie 2017 un nou curs dedicat bucătăriei creative. Participanții cursului vor învăța de la un maestru bucătar premiat la mai multe competiții culinare internaționale, precum Bocuse d’Or sau Cupa mondială în arta culinară Luxemburg, mai multe meniuri întregi de la aperitive reci până la felul principal și desert, care sunt perfect potrivite pentru evenimente speciale.
La realizarea preparatelor se vor folosi în special carne de pasăre, de porc, pește, brânzeturi dar și legume și fructe. Tehnicile de lucru prezentate și experimentate practic de cursanți au în vedere gustul, decorațiile și caracterul natural al preparatelor. Se va prezenta printre altele modalitățile de a combina produsele lactate cu alte preparate culinare având în vedere culoarea și aroma lor, arta de a prepara un steak perfect, procesul tehnologic întreg de a realiza preparate din somon și păstrăv, dar și procesul de conservare a legumelor prin vacum. În cazul bucătăriei creative se pune un mare accent la realizare platingului, cursanții vor însuși modalitățile potrivite de decorare, ca preparatele culinare să devină niște veritabile opere de artă la farfurie.

buc

 

 

Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…