Miercuri, 29 Noiembrie 2017 13:56

Ragu de viţel în aluat de foietaj

Tocană transformată… sau reinventată?

Cum se poate perfecţiona o tocăniţă de viţel care a câştigat deja gusturile clienţilor?

Ca o soluţie la această provocare, vă prezentăm un preparat care se va diferenţia cu siguranţă faţă de o tocăniţă obişnuită, dar care poate oferi acelaşi nivel de satisfacţie consumatorilor.

 

kep

 

Ingrediente (pentru 4 porţii):

- o tocăniţă de viţel obişnuită;

- morcovi, 50-80 grame;

- gulie, 50-80 grame;

- conopidă, 50-80 grame;

- broccoli, 50-80 grame;

- mazăre, 50-80 grame.

 

 

Proces tehnologic:

  1. În primul rând, noutatea propusă nu trebuie să se rezume doar la aluatul de foietaj, ci trebuie să confere un caracter aparte preparatului. Deşi nu dorim să deviem de la aroma de bază specifică, pentru care este atât de apreciată tocăniţa de viţel, putem da un plus de savoare prin adăugarea unei combinaţii de legume, sub formă de sos tip ragu.
  2. Ca un exemplu, putem obţine un amestec din bucăţele de morcovi, gulii, conopidă, broccoli şi mazăre, adăugându-le la tocăniţă în ordinea necesarului de fierbere a fiecărei legume.
  3. După ce am obţinut forma de ragu, adică o consistenţă mai stabilă a tocăniţei de viţel, o folosim pentru umplerea aluatului de foietaj. Ulterior, putem forma după dorinţă produsul obţinut, acesta putând fi servit la dimensiuni, mici sau mari, sub formă plată, cilindrică, sau chiar la tavă. Modul de servire depinde de fantezia bucătarului şi de exigenţele clienţilor.

 

 Reţetă preluată din Cartea „Să Gătim Împreună”, a bucătarului Tóth Endre - Ungaria.  

 

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…