Luni, 04 Decembrie 2017 09:07

Intoleranţa alimentară nu înseamnă renunţarea la plăcerile culinare

raw Tot mai multe persoane se confruntă cu intoleranţă alimentară. Gyurka Tünde şi Tédi Szilárd sunt doi tineri, specialiști din Ungaria, care au avut ideea de a veni în întâmpinarea clienţilor cu astfel de probleme, deschizând restaurantul raw-vegan Élelem Étterem Franchise. Specific la ei este că produsele nu sunt tratate termic, însă la gust şi la aspect vizual seamănă foarte mult cu produse tradiţionale cu care clienţii sunt obişnuiţi deja.

01.30. 2

 GASTROMEDIA: CUM A ÎNCEPUT POVESTEA VOASTRĂ?

Tédi Szilárd: “Întotdeauna ne-am dorit, amândoi, să deschidem un restaurant special. Am optat pentru varianta raw-vegan nu pentru că este un trend nou, ci pentru ideea era să venim în întâmpinarea clienților care se confruntă cu diferite intoleranțe alimentare, cum sunt intoleranțe lactice sau sensibilitate la gluten. Noi am elaborat rețetele în aşa fel încât produsele să fie asemănătoare la gust şi la aspect vizual cu produsele cu care clienții sunt obişnuiți. Am vrut să creăm un drum propriu și inedit şi piața ne-a confirmat că orientarea noastră a fost corectă. Acum suntem deja prezenți în mai multe oraşe din Ungaria.”

 01.30. 1

GASTROMEDIA: DE CE ESTE AFACEREA DVS. MAI SPECIALĂ? PRIN CE SE DIFERENȚIAZĂ RESTAURANTUL DVS. FAȚĂ DE ALTE RESTAURANTE?

Gyurka Tünde: ”Specificul bucătăriei noastre este că produsele noastre, deşi seamănă cu produsele pe care le întâlnim în gastronomia tradițională, precum chiftele, paste, pizza, pâine, deserturi, torturi şi multe altele, nimic nu este procesat termic, produsele sunt deshidratate sau încălzite la cel mult 40-42 de grade, astfel se păstrează conținutul de substanțe nutriționale esențiale, vitaminele şi enzimele. Materiile prime folosite în bucătăria noastră sunt exclusiv: legume, fructe, semințe şi condimente alese cu grijă. Prin activitatea noastră şi cu produsele pe care le realizăm după rețete specifice, dorim să facem cunoscut faptul că alimentația conştientă şi sănătoasă nu înseamnă renunțarea la plăcerile culinare. Amândoi suntem gurmanzi, ne place să mâncăm, ne place gusturile bune și deosebite, tocmai de aceea urmărim să găsim rețetele care dau senzația aromelor cu care clienții sunt obişnuiți.”

 

Interviul complet poate fi citit în ediţia decembrie-ianuarie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

rawvegan

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…