Vineri, 12 Ianuarie 2018 10:26

Olanda ia măsuri împotriva serviciului Airbnb

Airbnb a devenit rapid unul dintre cele mai populare servicii de găsit cazare atunci când mergi în vacanţă. Din ce în ce mai multă lume preferă serviciul ”on demand” în detrimentul celor tradiţionale, iar procesarea mult mai rapidă a plăţii contribuie la această alegere. Popularitatea serviciului a dat naştere unor afaceri mai mult sau mai puţin convenţionale. Oamenii au început să cumpere sau să închirieze apartamente pentru a le lista apoi pe Airbnb în scopul profitului.

Chiar dacă majoritatea ţărilor nu au o problemă cu asta, nu este şi cazul Olandei, mai precis al oraşului Amsterdam, care s-a cam săturat de chiriaşi Airbnb. Dacă până acum cetăţenii din Amsterdam, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, aveau voie să îşi închirieze locuinţele prin Airbnb timp de 60 de zile pe an, această perioadă a fost acum redusă la 30 de zile, din cauza nemulţumirilor locatarilor din diversele clădiri de locuinţe, care nu mai gustau din ”diversitatea” vecinilor sporadici, unii dintre ei chiar puşi pe scandal. Practic, pentru un oraş asaltat de milioane de turişti în fiecare an, o astfel de decizie ar urma să reducă numărul scandalurilor izbucnite în anumite zone şi ar urma chiar să ajute la decongestionarea traficului într-un oraş supraaglomerat. Mai multe centre turistice, precum Paris, Londra sau New York, au apelat şi ele la legi care să limiteze durata de închiriere Airbnb a unei locuinţe.

sursă: www.adevarul.ro

 

Airbnb a devenit rapid unul dintre cele mai populare servicii de găsit cazare atunci când mergi în vacanţă. Din ce în ce mai multă lume preferă serviciul ”on demand” în detrimentul celor tradiţionale, iar procesarea mult mai rapidă a plăţii contribuie la această alegere. Ştiri pe aceeaşi temă Analiză: Afacerile colaborative de tip Uber sau Airbnb se vor înmulţi ... Popularitatea serviciului a dat naştere unor afaceri mai mult sau mai puţin convenţionale. Oamenii au început să cumpere sau să închirieze apartamente pentru a le lista apoi pe Airbnb în scopul profitului. Chiar dacă majoritatea ţărilor nu au o problemă cu asta, nu este şi cazul Olandei, mai precis al oraşului Amsterdam, care s-a cam săturat de chiriaşi Airbnb. Dacă până acum cetăţenii din Amsterdam, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, aveau voie să îşi închirieze locuinţele prin Airbnb timp de 60 de zile pe an, această perioadă a fost acum redusă la 30 de zile, din cauza nemulţumirilor locatarilor din diversele clădiri de locuinţe, care nu mai gustau din ”diversitatea” vecinilor sporadici, unii dintre ei chiar puşi pe scandal. Practic, pentru un oraş asaltat de milioane de turişti în fiecare an, o astfel de decizie ar urma să reducă numărul scandalurilor izbucnite în anumite zone şi ar urma chiar să ajute la decongestionarea traficului într-un oraş supraaglomerat. Mai multe centre turistice, precum Paris, Londra sau New York, au apelat şi ele la legi care să limiteze durata de închiriere Airbnb a unei locuinţe.

Citeste mai mult: adev.ro/p2e4ps

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…