Miercuri, 24 Ianuarie 2018 11:54

Paul Bocuse lasă în urmă 91 de ani de gastronomie la superlativ

Unul dintre cele mai importante nume din gastronomia franceză, Paul Bocuse a murit în celebrul său restaurant de lângă Lyon, la vârsta de 91 de ani. Considerat "tatăl artei culinare din Franţa", Bocuse a fost un ambasador al gastronomiei franceze moderne - Nouvelle Cuisine – care, spre deosebire de bucătăria franceză tradiţională, pune accentul pe simplitate şi pe prospeţime în calitatea ingredientelor.

Aprecierile pentru Paul Bocuse depășesc granițele Franței, meritele sale fiind recunoscute în întreaga lume, organizații precum Culinary Institute of America acordându-i titlul de "Bucătarul secolului". A devenit celebru în restaurantele sale de lux, în special Auberge du Ponte de Collonges, din apropiere de Lyon.

Ulterior, în 1987 a lansat prima ediție a unei competiții culinare ce avea ca scop descoperirea și promovarea tinerelor talente gastronomice, care avea să devină cel mai prestigios concurs de artă culinară din lume. Astăzi, Bocuse D'or echivalează cu Jocurile Olimpice în materie de gastronomie, fiind cea mai riguroasă competiţie gastronomică din lume.

Vom reveni cu detalii despre amprenta pe care Paul Bocuse a lăsat-o asupra gastronomiei mondiale, inclusiv în țara noastră.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…