Miercuri, 11 Iulie 2018 11:45

“Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a primit protectie nationala

"Incepand cu data de 6 iulie 2018, produsul 'Salata cu icre de stiuca de Tulcea' a primit protectia nationala a sistemelor din domeniul calitatii conform legislatiei europene si nationale. Dreptul de utilizare a logo-ului national cat si dreptul de a comercializa produse din clasa 1.7. Pesti, moluste si crustacee proaspete si produse derivate cu denumirea de Salata cu icre de stiuca de Tulcea revine exclusiv producatorilor sau procesatorilor din arealul geografic, respectiv teritoriul administrativ al judetului Tulcea care respecta prevederile din caietul de sarcini si sunt supusi controlului si certificarii unui Organism de Inspectie si Certificare recunoscut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", precizeaza MADR.

Salata cu icre de stiuca de Tulcea este o crema de culoare alb, alb-galbui obtinuta din minimum 29% icre, din care minimum 15% icre de stiuca cu bobul intreg si 14% icre de peste deltaic (specii din familia Cyprinidae - caras, babusca, rosioara, icre de crap neformate - si familia Percidae - salau, biban), in amestec cu ulei de floarea-soarelui, apa carbogazificata, sare gema neiodata si zeama de lamaie.

salata


Salata cu icre de stiuca de Tulcea este specifica prin reteta, materii prime, ingrediente si metoda de preparare. Conform retetei traditionale are o proportie specifica de 29% icre, formata din minimum 15% icre de stiuca si 14% icre de peste deltaic.

Pentru cei interesați, mai multe informații referitoare la produsul ”Salată cu icre de știucă de Tulcea” se pot obține accesând site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la următorul link http://www.madr.ro/industrie-alimentara/sisteme-de-calitate-europene-si-indicatii- geografice/produse-agricole-si-alimentare/caiete-de-sarcini-2018.html

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…