Marți, 23 Aprilie 2019 10:40

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia 5-a

Joi, 5 Decembrie 2019 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul national Alimentatie rationala pentru sanatate.

Educatia alimentara pune bazele unui corect regim dietetic, indispensabil pentru organismul nostru si pentru mentinerea starii de sanatate. Alimentatie corecta este primul pas catre o viata sanatoasa si lunga astfel, adoptarea unui stil de viata sanatos asigura hrana completa pentru mentinerea energiei organismului, fara sa duca la anemierea trupului si a mintii. Din acest motiv, cei ce doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa aleaga ceea ce natura ne ofera cu atata generozitate: fructe si legume proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat produsul final sa nu piarda proprietaţile benefice.

GM 2019.12.02.Alimentatie

Studiile de specialitate, medicii si nutritionistii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat in cazul in care alimentatia e nesanatoasa. Deprinderea de a consuma mai multa hrana decat avem nevoie rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.

Obezitatea nu este doar o problema de estetica, ci si o afectiune extrem de grava, care duce la complicatii asociate cu unele boli cronice, precum diabet zaharat, cresterea colesterolului, tulburari de respiratie cu bronsita cronica si emfizem pulmonar, afectiuni hepatice cu ficat infiltrat de grasimi si litiaza biliara, reducerea randamentului inactivitatile fizice si intelectuale, imbatranire premnatura si scurtarea vietii, in medie, cu 10-13 ani, etc.

Fiind in luna decembrie, o luna plina de sarbatori crestinesti, este o buna tema de gandire asupra unei alimentatii sanatoase si echilibrate, avand in vedere ca in Romania in perioada de sarbatoare se mananca foarte mult si foarte prost.

Scopul proiectului:

Implicarea cadrelor didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta, in acelasi timp constientizarea in permanenta a efectului negatival unei alimentatii haotice, nesanatoase.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Dezvoltarea zestrei de cunostinte in ceea ce priveste modul de alimentatie rationala;
  • Realizarea de catre elevi, cu ajutorul profesorilor coordonatori, a unor preparate culinare sanatoase, a unor referate, proiecte educative, lucrari stiintifice pe teme privind alimentatia rationala, echilibrata, importanta alimentatiei asupra viet
  • Pregatirea elevilor pentru viitoarele locuri de munca cu ajutorul workshop-urilor sustinute de catre Chefi celebri si specialisti din industria de HoreCa.

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul gimnazial și liceal din clase cu specializare gastronomie si turism, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

Invitati speciali:

Gabriella Pascaru Bisi – Ambasador Whirlpool & Ambasador Myria

Chef Catalin Jernoiu

Chef Mehrzad Mogzahehi

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Cristina Van Der Schaaf – Fondator Horeca School

Stephane Oprea – Fondator&Presedinte Institutul Escoffier Romania

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting, Horeca School

Sponsori: Profi, Ocean Fish, Parmafood

Eveniment sustinut de: Whirlpool, Myria Altex, Delaco, Fino, La Molisana, Eisberg, Elle et Vire, Fuchs, Aqua Carpatica, Spornic, Nestle Dessert, Mutti, TeamFresh, Pietro Coricelli, Fresh Fruits, Calvo, Microgreens, Tabasco, Musetti, Bioki, Topoloveni, Kluth, Rimmel, Wella, Adidas, DJ Marcous, Alex Bisi Photography.

Parteneri media: BucurestiFM, TrendsHRB, Gastromedia, Radar de Media

Coordonatori de proiect: Prof.Dr.Ing Daniela Crisan, Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

Eveniment organizat de Arta Gustului si Colegiul Tehnic Mihai Bravu

 

Text: Gabriella Pascaru Bisi, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0721 640 384

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…