Luni, 22 Iulie 2019 13:51

De la Tortul Sacher fără gluten până la paste italiene – program bogat la cursurile toamnei

Pentru perioada de toamnă vă pregătim o mulțime de cursuri, vă așteptăm cu cele mai căutate module, dar venim și cu tematici noi. În continuare vă prezentăm tematicile pregătite:

2-3 septembrie: Cofetărie alternativă – Odorheiu Secuiesc

Participând la acest curs veți avea posibilitatea de a învăța cum să pregătiți o gamă largă de deserturi și torturi fără gluten, fără zahăr adăugat, fără lactate sau fără ouă. Produsele învățate și experimentate practic de cursanți includ produse de post, respectiv produse care pot fi consumate și de către clienții cu diferite intoleranțe alimentare (de gluten, lactoză etc.), și care prin gustul și aspectul vizual apetisant seamănă mult de produsele tradiționale.

4-5 septembrie: Street food alternativ – Odorheiu Secuiesc

Cursanții acestui modul vor învăța cum să pregătească produse de tip „street food” sau mâncare de stradă, într-o variantă alternativă, cu alte cuvinte: fără gluten, fără lactoză, fără carne, fără ouă.  Pizza și burgeri fără gluten și lactoză, diferite sosuri, gyros din jackfruit, taco mexican etc. sunt doar câteva exemple din gama de produse a cursului.

10-11 septembrie: Platouri reci – modul 2 – Brașov

La curs aveți ocazia de a învăța să obțineți platouri de preparate reci: de la procesarea ingredientelor și prepararea alimentelor de bază, la combinarea și montarea lor într-un mod cât mai apetisant și mai estetic. Printre altele se va pregăti și: ton roșu în piftie de creveți cu mazăre verde, terină cu mușchiuleț de vițel și piept de pui în mantie de feta și morcovi, mușchi de porc umplut cu ciuperci de pădure (în bacon sau în clătită) etc.

17-18 septembrie: Mese festive – Preparate calde din carne de pasăre – Sibiu

Acest modul este dedicat specialităților din carne de pasăre și dezvăluie varietatea largă de preparate ce pot fi obținute din aceasta. Pe lângă felul principal realizat din carne de pui, rață, curcan și prepeliță se vor pregăti și sosul și garnitura potrivită.

23-24 septembrie: Tarte moderne franțuzești – Odorheiu Secuiesc

La acest curs participanții vor avea posibilitatea de a învăța cum să pregătească tarte cu diferite tipuri de aluaturi, combinații de creme și ornamente inovatoare. Cursanții vor însușii deprinderile și tehnicile corecte de prepararea a aluaturilor, modul de prepararea a cremelor și mousse-urilor din fructe și semințe oleaginoase.

25-26 septembrie: French Bakery – produse cu maia

Cursanții acestui modul vor experimenta în mod practic 9 rețete de produse de patiserie franțuzească, care vor contribui la succesul orcărei brutării/patiserii. Toate produsele pregătite sunt artizanale și pe bază de maia naturală.

8-9 octombrie: Bucătărie creativă – Odorheiu Secuiesc

În cadrul cursului se pune un mare accent pe ideile inovative de preparare și plating, cursanții vor însuși idei de decorare estetice, ca preparatele culinare să devină niște veritabile opere de artă gastronomice. Preparatele sunt realizate din ingrediente obișnuite dar într-o formă modernă și exclusivistă. La acest modul se vor realiza mai multe meniuri complete potrivite pentru o cină festivă, degustări de vinuri sau pentru orice eveniment special.

14-15 octombrie: Bucătărie italiană – Odorheiu Secuiesc

Bucătăria italiană oferă o mulțime de idei extraordinare chiar și din lucruri simple, nu constă doar din pastele. Participând la acest modul nou veți avea posibilitatea să învățați mai multe tipuri de preparate care pot construi un mini bufet suedez, mai multe tipuri de paste și sosuri, două tipuri de dulciuri italienești și câteva preparate din carne de pui și vițel. Totodată veți putea afla și secretul pregătirii celei mai bun spaghete de carbonara. Vom lucra atât cu paste din comerț cât și cu paste pregătit la curs.

21-22 octombrie: Brutărie artizanală – Odorheiu Secuiesc

Folosind diverse combinații de ingrediente, inclusiv făinuri integrale sau semințe, cursanții vor exersa zeci de modalități de procesare, modelare și coacere a aluaturilor, urmărindu-se diversificarea sortimentelor. Cursanții vor pregăti mai multe tipuri de pâini dar și produse de patiserie.

28-29 octombrie: Decorare tort și modelare flori – Odorheiu Secuiesc

În cadrul cursului în doar două zile aveți posibilitatea de a învăța pașii decorării unui tort de la A la Z. Fiecare cursant va pregăti o machetă de 4-5 etaje. Prima zi accentul se pune pe realizarea decorurilor și a florilor. A doua zi va fi dedicată decorării machetei.

30-31 octombrie: Macarons și Candy Bar – Odorheiu Secuiesc

Cursul de Macarons și Candy Bar este un curs practic și intensiv dedicat realizării artizanale a fursecurilor French Macarons și a altor tipuri de deserturi și dulciuri care compun conceptul de Candy Bar.

Nu ratați oportunitatea să vă înscrieți la aceste cursuri, sunați-ne din timp și rezervați-vă locul la cursul dorit.

Detalii și înscrieri:

www.pangast.ro | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | 0756 610 883 | facebook | instagram

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…