Miercuri, 04 Septembrie 2019 09:06

Microplantele în restaurante - HoReCa Trends (2)

Pe măsură ce bucătarii profesioniști introduc microplante în preparatelor lor din ce în ce mai des, comportamentul consumatorilor din restaurante evoluează. Iar felul cum aceștia se raportează la microplantele din farfurie poate influența gradul de satisfacție al clientului, reputația restaurantului și, în ultimă instanță, profitabilitatea afacerii.

Prima parte a acestui articol poate fi citit AICI.

 

De ce să îți dorești un client care consumă și microplantele

Înainte de orice, trebuie să repet: microplantele nu sunt un decor culinar, chiar dacă au o valoare estetică incontestabilă.

În momentul în care ai adăugat microgreens unui preparat, trebuie să fii conștient de două coordonate cu impact major:

 

1. Gust și aromă

CulinaryOn Microgreens 8

 

2. Nutriție

Microplantele sunt capsule energetice pline de nutrienți. Adăugarea de microgreens în preparate, în proporții semnificative, generează foarte ușor un meniu cu alimentație sănătoasă.

Acest lucru este extrem de important pentru un număr crescând de clienți ai restaurantelor care încearcă să se poziționeze peste medie. Este vorba de oameni educați, care vor să știe ce mănâncă și sunt preocupați de o nutriție echilibrată.

Comunicarea faptului că restaurantul oferă preparate sănătoase, echilibrate nutritiv, va genera un flux constant de consumatori cu un bun potențial financiar. Mai mult, acest lucru contribuie la construirea unei relații de încredere între consumator și furnizorul de servicii Horeca, cu un impact pozitiv asupra afacerii.

Restaurantele care vor să reziste competiției dure de pe piață și să crească trebuie să ia în considerare la modul cel mai serios problema nutriției. Introducerea de preparate sănătoase și educarea publicului pot constitui un avantaj competitiv major.

CulinaryOn Microgreens 12

Text: Victor Potra, www.microgreens.ro

Articolul integral o găsiţi în ediţia februarie-martie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…