Joi, 26 Septembrie 2019 07:35

Restaurantul Mirazur ocupă prima poziție pe topul celor mai bune 50 de restaurante

La ceremonia de premiere a celei de-a 17-a ediții a competiției Cele Mai Bune 50 de Restaurante din Lume (World’s 50 Best Restaurants) care în acest an a avut loc la Singapore, a fost anunțat topul celor mai bune restaurante din lume. În acest an, podiumul a fost ocupat în întregime de restaurante europene: Mirazur din Menton, Franța pe primul loc, locul al doilea a revenit restaurantului Noma din Copenhaga, Danemarca, iar poziţia a treia a fost ocupată de restaurantul Asador Etxebarri din Atxondo, Spania.

Lista a fost întocmită de către un grup format din peste 1000 bucătari, critici, jurnaliști, autori ai cărților de bucate și specialiști din industria restaurantelor, sub protecţia anonimatului, care au selectat restaurantele din top pe baza unor criterii precum calitatea preparatelor, mediul unde se află restaurantul, atmosfera sau prețurile. În acest an s-a introdus o nouă regulă care a exclus câștigătorii anilor precedenți, așa că Eleven Madison Park din New York, The French Laundry din California, The Fat Duck lângă Londra și câștigătorul anului trecut, Osteria Francescana din Modena, Italia, nu se află pe listă în acest an. Aceste restaurante vor intra în schimb într-o altă cursă, programul „Best of the Best”.

Restaurantul Mirazur, clasat pe locul al treilea anul trecut, se află pe Riviera Franceză, oferă o vedere minunată la Coasta de Azur, are trei stele Michelin și servește preparate mediteraneene, iar cel mai special preparat din meniu este porumbelul cu spelta și frag. Bucătăria unică a lui Mauro Colagreco, cheful restaurantului Mirazur, este inspirată de mare, munți și grădinile proprii ale restaurantului, inclusiv citricele emblematice ale Mentonului.

Primele 10 poziții din topul celor mai bune 50 de restaurante:

  1. Mirazur - Menton, Franța Chef: Mauro Colagreco
  2. Noma - Copenhaga, Danemarca Chef: Rene Redzepi
  3. Asador Etxebarri - Atxondo, Spania Chef: Victor Arguinzoniz
  4. Gaggan - Bangkok, Thailanda Chef: Gaggan Anand
  5. Geranium - Copenhaga, Danemarca Chef: Rasmus Kofoed
  6. Central - Lima, Peru Chef: Virgilio Martínez și Pía León
  7. Mugaritz - San Sebastian, Spainia Chef: Andoni Luis Aduriz
  8. Arpège - Paris, Franța Chef: Alain Passard
  9. Disfrutar - Barcelona, Spania Chef: Mateu Casañas, Oriol Castro și Eduard Xatruch
  10. Maido - Lima, Peru Chef: Mitsuharu Tsumura și Cesar Choy

Topul complet și detalii despre fiecare restaurant găsiți pe pagina www.theworlds50best.com

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…