Marți, 08 Octombrie 2019 08:49

Ce materiale să alegi pentru amenajarea locației tale în funcție de buget

Atunci când vrei să deschizi o patiserie, cofetărie, restaurant sau orice alt tip de locație HORECA, unul dintre cele mai importante capitole este bugetul. Dacă locația ta e deja deschisă și plănuiești o renovare, e posibil să-ți fie mai ușor, însă chiar și atunci, bugetarea și obținerea unui rezultat calitativ încadrat în buget este un aspect ce dă mari bătăi de cap.

Ca să-ți venim în ajutor, în acest articol îți vom prezenta câteva principii de care să ții cont atunci când amenajezi o locație HORECA, dar și care sunt tipurile de materiale pe care le poți folosi în funcție de bugetul pe care l-ai alocat.

Poziționează-te corespunzător

Așa cum îți poziționezi restaurantul ca ieftin, mediu sau scump, la fel trebuie să procedezi și cu aspectul interiorului și al exteriorului.

Dacă prețurile pe care le practici se încadrează în media pieței, la fel trebuie să se încadreze și aspectul localului. E binecunoscut faptul că un potențial client evaluează localul în primul rând după aspectul său, după care ajunge să încerce meniul și servirea pentru a ajunge la o concluzie finală pozitivă sau negativă.

De aceea, e foarte important ca aspectul și calitatea amenajării să fie corelate cu serviciile și produsele pe care le oferi. În caz contrar, riști să alungi clienții chiar înainte să încerce meniul sau riști să promiți prea mult prin aspect și apoi să-i dezamăgești prin servire și produse.

1

Setează-ți corect așteptările

Care e primul lucru pe care îl faci atunci când te decizi să amenajezi locația ta pentru deschidere sau renovare? Te informezi. Cauți inspirații pe Pinterest, Facebook sau Google și discuți cu persoane care au mai multă experiență sau se ocupă cu așa ceva.
Se întâmplă des să găsești fotografii fabuloase și amenajări spectaculoase pe care ți le dorești pentru localul tău. Totodată, sunt foarte dese situațiile în care găsești baruri prelucrate ingenios, decorațiuni interesante sau placări de pereți creative. E foarte bine să-ți faci o astfel de colecție pentru a avea un punct de pornire, însă trebuie să iei în calcul bugetul de care dispui, pentru ca așteptările să nu-ți fie înșelate.
Există numeroase cazuri în care ceea ce găsești pe internet poate fi reprodus identic – deși nu îți recomandăm să faci asta – dar și cazuri în care aceeași piesă de mobilier poate fi reinterpretată și fabricată din materiale mai puțin costisitoare, astfel încât să te încadrezi în buget. Însă, trebuie să fii conștient de posibilitățile tale și ale producătorului și mai ales, de ce anume au nevoie clienții tăi și afacerea ta, așa cum îți spuneam mai sus, la capitolul poziționare.

Ca să-ți poți face temele corect și să-ți creezi o imagine realistă a rezultatului final, informează-te asupra tipurilor de materiale existente și nivelul de preț în care se încadrează. Totodată, discută cu designerul, arhitectul sau producătorul și consultă-i în privința alegerii materialelor, stabilind clar și în mod transparent bugetul pe care îl aloci.

Pentru început, iată care sunt cele mai frecvente materiale folosite, în funcție de categoria de preț în care se încadrează. Opțiunile sunt enumerate în ordinea crescătoare a prețului:

t1

Utilizează materialele potrivite, în locurile potrivite

Pe măsură ce lucrăm cu materiale mai scumpe, cresc posibilitățile de prelucrare și automat, cresc costurile finale. Însă e important să alegi materiale în funcție de aspectul final pe care ți-l dorești, poziționarea ca preț pe care ai ales-o în piață și, până la urmă, amortizarea pe care o preconizezi.

Ai grijă ca ofertele pe care le primești să aibă în componență piese realizate din același tip de material, ca să poți compara mere cu mere, și nu mere cu pere.

Totodată, consultă producătorul sau designerul pentru alegerea materialelor potrivite în zonele potrivite, astfel încât să nu arunci cu banii pe geam, dar nici să nu pierzi din calitate și design.

2

Ca să poți vizualiza mai ușor categoriile de materiale în funcție de poziționarea localului tău în mintea clientului și de bugetul de care dispui, îți arătăm mai jos un tabel cu cele mai frecvente materiale utilizate în producția de mobilier HORECA, împărțite pe nivelul de buget. În fiecare categorie avem mai multe opțiuni, enumerate din nou în ordine crescătoare, de la preț mic, la preț mai mare:

t2

534

 

Informațiile pe care ți le-am prezentat în acest articol sunt un bun punct de pornire pentru a înțelege diferențele între materialele de producție a mobilierului. Însă, ca să poți face alegeri inspirate, ai nevoie să cunoști când și în ce zone merită folosit un material sau altul. Totodată, ca să poți compara corect ofertele pe care le vei primi de la furnizori, te invităm să citești continuarea acestui articol pe www.blog.trendfurniture.ro.

 

Autor: Diana Răducu, Trend Furniture, www.blog.trendfurniture.ro

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…