Luni, 11 Noiembrie 2019 13:31

Tot ce avem nevoie pentru a deschide o gelaterie

 

Deschiderea unei gelaterii pare a fi o chestie ușoară celor care nu au încercat încă... dar de fapt este chiar un proces complicat. Nu ca și să trimiți cineva pe Lună, dar nici nu-i ușor ca un automat de cafea. În cadrul workshop-ului de la GastroPan (detalii AICI), și chiar și în acest articol, încercăm să vă asigurăm că nu pierdeți din vedere cele mai frecvente greșeli în acest proces.  

 

Autor:  Major Tamás - Economist, Consultant de gelaterii  

Scopul este de a vă ghida de la ideea de antreprenoriat până la un brand stabilit și o afacere bine pusă la punct, din perspectiva managerială.  

Mulți cred că o rețetă bună sau chiar deosebită de înghețată va face totul. Chiar este important să aveți o gamă de înghețată delicioasă și bună la structură, dar deloc nu este de ajuns pentru a vă construiți o afacere de succes. De aceea în workshop-ul nostru nu vom vorbi despre rețete, ci doar despre totul ce este în afara razei acestui subiect:  

În primul modul vom discuta despre întrebări care apar în perioada între momentul în care s-a născut ideea de a porni o afacere de gelaterie și prima zi de deschidere, precum următoarele:  

  • Ce fel de mașini, aparate am nevoie, care sunt avantajele sau dezavantajele unora sau altora? 
  • Cum trebuie să organizez acestea în interior?
  • Cum aleg o locație potrivită?
  • Cum pornesc un brand?
  • Ce fel de materii prime îmi trebuie (independent de producător)?
  • Cum să încep o recrutare?
  • Ce fel de campanii de marketing pot să fac ca să am o grămadă de oameni în fața locației în ziua deschiderii?
  • Ce fel de acte și documente legale am nevoie ca să pornesc o gelaterie și să am totul în regulă la un control? – acest lucru vom discuta mai adânc și în contextul acestui articol

În al doilea modul vom concentra mai bine pe gelateriile care deja funcționează, dar ar putea să avea o profitabilitate mai bună cu un efort mai puțin din partea proprietarului. Acesta necesită tehnici de management și procese bine puse la punct din toate aspectele de funcționare a afacerii. Despre acesta vă voi povesti mai detaliat în următoarea ediție a revistei. 

Ceea ce vom elabora în acest articol sunt actele și documentele necesare pentru a porni și pentru a menține în mod legal o gelaterie. 

În primul rând luăm aspectele care sunt necesare pentru a deschide porțile gelateriei tale în fața publicului larg: 

  • Trebuie să aveți o documentație de protecția Muncii și de PSI – există firme de specialitate care țin la curent toate acestea (Controlat de Pompieri și de Protecția Muncii)
  • Buletin de verificare a legării la pământ a sistemului electric – este un act important din privința PSI, și nu este întotdeauna inclusă în prețul contractelor sus menționate (Controlat de Pompieri) (continuare în revista Gastromedia)

 

 

Puteți citi articolul integral în ediția noiembrie-decembrie a revistei Gastromedia. Pentru abonamente accesați https://gastromedia.ro/ro/abonare/e-gastromedia.html sau contactați 0756 610 883, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…