Miercuri, 13 Noiembrie 2019 08:44

Dispozitive tehnologice antifurt

Afacerile HoReCa întâmpină multe impedimente în dezvoltarea sau menținerea lor printre cele de succes, iar unul dintre aceste impedimente este reprezentat de furtul din partea personalului. Pe lângă faptul că angajatorilor le este foarte greu să găsească personal, deoarece acest domeniu întâmpină o criză acută din acest punct de vedere — nici procesul de selecție al personalului nu garantează și loialitatea acestora față de companie. Acest aspect contribuie semnificativ la descoperirea unor lipsuri în veniturile afacerilor HoReCa.

O strategie prin care putem îndepărta aceste riscuri este adoptarea unor măsuri de securitate sporite, precum:

  • Actualizarea regulată a parolelor și a datelor de autentificare ale dispozitivelor digitale din cadrul companiei
  • Limitarea accesului la operațiuni/zone/documente importante și înregistrarea accesării lor
  • Monitorizarea îndeaproape a cardurilor de credit și a conturilor de cheltuieli ale companiei
  • Instalarea unui sistem de supraveghere video eficient

Un alt aspect de luat în considerare este folosirea unui sistem POS care monitorizează atent numărul produselor vândute și, astfel, nu se pot produce erori de vânzare. Folosirea unui sistem POS avansat este benefic din mai multe puncte de vedere—angajații pot face erori și din neatenție, numărând greșit în timpul inventarului sau înțelegând greșit politica de oferire a reducerilor și oferindu-le la momentul nepotrivit.

 

Text: Dan Rusu, Touch Vectron

Articolul complet o găsiţi în ediţia septembrie-octombrie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…