Miercuri, 20 Noiembrie 2019 08:26

Mașina de spălat vase profesională - un real ajutor pentru bucătari!

O mașina de spălat veselă profesională corect aleasă ar trebui să îndeplinească câteva criterii esențiale:

  • să aibă un randament mare;
  • să fie foarte simplu de folosit;
  • să aibă o construcție solidă, care să funcționeze la parametri optimi vreme îndelungată;
  • să fie ușor de curățat și de întreținut fără a avea nevoie de reparații capitale;
  • să aibă costuri reduse de funcționare: un consum redus de apă și de curent electric, să necesite o cantitate relativ mică de detergenți de vase.

Ce unități au nevoie de mașini de spălat vase profesionale?

  • cafenelele, barurile, cluburile cu un flux mare de consumatori;
  • restaurantele tradiționale și unitățile de fast-food;
  • restaurantele de hotel și pensiunile cu mulți turiști;
  • casele de odihnă și tratament, casele de copii, cantinele spitalelor și taberele de vacanță.

Sfaturi privind alegerea unei mașini de spălat vase profesionale

Primul criteriu care trebuie avut în vedere la achiziția unui echipament de acest tip este capacitatea mașinii de spălat vase astfel că trebuie stabilit inițial care este volumul de vase ce se murdăresc într-o unitate de timp într-o bucătărie profesională și, în funcție de acesta, urmează a se comanda o mașină pe măsură. Există echipamente pentru spălat vase profesionale cu diferite programe de spălare, în funcție de tipul, de feluri de mâncare servite în unitatea respectivă.

Timpul de spălare este, de asemenea, foarte important când există munți de veselă, din acest motiv ele au programe de spălare rapidă, cu randament sporit însă totul cu un consum redus de curent electric.

Majoritatea producătorilor de mașini de spălat vase HoReCa specifică în cartea tehnică a fiecărui model cât poate să spele într-o unitate de timp (de regulă o oră). Din acest motiv, antreprenorul care urmează a face comanda va trebui să stabilească care este cea mai aglomerată oră din zi în unitatea respectivă și să se raporteze la acest interval de vârf.

Ideea de la care trebuie să se pornească este aceea că procesul de spălare a vaselor trebuie să fie unul rapid, care să se realizeze cu maxim de ușurință în procesul de utilizare și să nu complice totul atât de tare, încât mulți angajați să ajungă chiar să o evite și să prefere mai degrabă să spele în continuare vesela manual.

Mașinile de spălat vase profesionale au o calitate mai bună a spălării, o capacitate mai mare și un ciclu de spălare mai rapid decât mașinile de spălat vase pentru persoane fizice.

Cele mai bune practici pentru folosirea unei mașini de spălat vase profesionale

  • încarcă mașina de spălat vase la maxim la fiecare ciclu de funcționare;
  • îndepărtează manual reziduurile alimentare mari înainte de spălare;
  • ordonează corect pe rafturile echipamentului vasele ce urmează a fi spălate și clătite, pentru a se evita spargerea acestora și pentru a se asigura cele mai bune rezultate;
  • folosește funcția „eco mode” în vederea economisirii energiei;
  • spală separat vesela de pahare;
  • utilizează tipul și cantitatea de detergent recomandat de către producător.

Mașina de spălat veselă profesională este un must-have în orice hotel, restaurant, bar sau cafenea asigurând un randament sporit și eficient!

 

Text: www.tcromania.com

Articolul complet o găsiţi în ediţia septembrie-octombrie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…