Vineri, 21 Februarie 2020 15:24

Rezultate notabile pentru România la Olimpiada Culinară de la Stuttgart

Olimpiada Culinară de la Stuttgart 2020 a adus mai multe medalii bucătarilor și cofetarilor care au reprezentat România la prestigioasa competiție. Pasiunea pentru gătit, munca în echipă, ingeniozitatea în alcătuirea meniurilor, coordonarea perfectă a echipelor au fost câteva din ingredientele necesare succesului final. Aflați care sunt specialiștii cu care ne mândrim.

img1„Echipe tinere, dornice de performanță profesională, îndrumați de mentori cu mare experiență gastronomică, au reușit să demonstreze că sunt capabili de victorii. Bucătarii români au arătat, dacă mai era nevoie, că gastronomia românească are mult de oferit și numai prin unitatea și forța echipelor putem ajunge și rămâne în topul clasamentelor competițiilor internaționale”, se arată în comunicatul Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), care a trecut în ultimii ani printr-un proces de reconstrucție, ale cărui rezultate se văd deja la Olimpiada Culinară 2020.

 

Palmaresul reprezentanților României la Olimpiada Culinară 2020

Echipa Națională de Seniori, categoria "NATIONAL TEAMS"

Medalie de bronz și locul 3 la proba Restaurantul Națiunilor si locul 4 la proba Chefs Table

Dragoș Bercea ( Căpitan ), Daniel Nistor, Laurențiu Hairadin, Bogdan Cozma, Marinică Bejenaru, Marian Zancianu, Eparu Irinel și Flavian Andrei Dobre.

Echipa Națională de Juniori, categoria "JUNIOR NATIONAL TEAMS"

Medalie de argint și locul 2 la proba Restaurantul Națiunilor si medalie de bronz și locul 3 la proba IKA Buffet:

Mocan Emanuel ( Căpitan ), Dadiana Munteanu, Vădean Alin , Mihai Dragomir, Alexandru Ștefan și Antohi Paul.

Echipa Culinara Regională Brașov, categoria "REGIONAL TEAMS":

Medalie de argint

Ioan Florescu ( Căpitan ), Ghișoi Cornelia, Ciobanu Cristina, Daniel Buzea, Gabor Sabina, Paul Holhoş, Balazs Corina

Echipa Regională "Casa Boierului din Deal" categoria "REGIONAL TEAMS":

Medalie de bronz

Lungu Cerasela (Căpitan), Ene Cecilia, Vera Maxim, Arsene Ionuț-Cătălin, Afilipoaie Flavius, Popa Florin, Paul Ionuț Secară – medalie de bronz

Individual:

Cornelia Ghișoi - 2 medalii de argint Culinary Art

Ioan Florescu - medalie de argint Culinary Art

Cristina Ciobanu - medalie de argint Pastry Art

Aflați AICI mai multe detalii și imagini cu prestația membrilor ANBCT de la Stuttgart. Felicitări tuturor!

Rezultate deosebite și pentru concurenții din afara ANBCT

img2

Cofetarul Farkas Ferenc din Sfântu Gheorghe a fost medaliat cu argint la Olimpiada Culinară de la Stuttgart, unde a concurat cu o creaţie artistică din aluat de pâine având ca temă „Dracula, între istorie şi ficţiune”, o lucrare la care a lucrat aproape 3 luni. Talentul său este recunoscut și pe plan local, după ce a câștigat timp de trei ani consecutiv locul I la concursul de creaţie artistică în cadrul GastroPan. La ediția din acest an a expoziției GastroPan îl veți regăsi în ipostază de membru al juriului.

Detalii despre reușita sa olimpică găsiți AICI. Felicitări pentru performanța obținută!

Chef Gheorghe Ciutacu a reușit să câștige pentru România o medalie de bronz în artă culinară. El este executive chef la Hotel Ramada Sibiu și secretar general Euro-Toques România. Și el ne este cunoscut după ce a câștigat la rând mai multe ediții ale Concursului Gastronomic din cadrul expoziției GastroPan.
Tot cu o medalie de bronz s-a întors de la Olimpiada de Gastronomie de la Stuttgart și Chef Vasile Spînu, de la Centrul de evenimente Lux Divina.

3img

  Felicitări tuturor!4img

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…