Luni, 06 Aprilie 2020 10:52

OBȚINEȚI UN AER MAI STERIL CU R-FILTER – GENERATOR DE OZON CU DEZODORIZARE ȘI DEZINFECȚIE UV

Tratamentul cu ozon al aerului din spațiile interioare este un proces de dezinfecție foarte frecvent utilizat. Pentru producția de ozon, dispozitivele noastre folosesc aerul înconjurător și lumina VUV, în locul descărcării corona. Acestea elimină necesitatea utilizării echipamentelor de pregătire a aerului (uscătoare de aer sau dispozitive de concentrare a oxigenului), care ar presupune costuri și operații de întreținere suplimentare.

Spre deosebire de generatorul cu descărcare corona, generatorul de ozon VUV nu produce subproduse nocive de azot și funcționează extrem de bine și în aerul umed. În acest caz, electronii care leagă molecula de ozon gravitează pe o orbită de legătură (bonding orbital) în timp ce, în cazul descărcării corona, aceștia sunt pe orbita de relaxare (anti bonding orbital). În ultimul caz, deși moleculele de ozon au mai multă energie, ele pot fi periculoase deoarece capacitatea acestora de a descompune poate interveni în mod neașteptat și cu putere, acolo unde nu ne așteptam.

rfilter uv

Principalul avantaj al ozonului față de alte tratamente pentru dezinfecția aerului este capacitatea de a gestiona eficient volume mari de aer. Este un gaz care poate ajunge în fiecare colț al camerei, astfel dezinfectând eficient întreaga încăpere. Are o capacitate de oxidare foarte puternică, o penetrare bună și nu are reziduuri dăunătoare. Utilizarea dispozitivului este recomandată pentru apartamente, clădiri industriale, bucătării profesionale din restaurante, cabinete medicale, vestiare și săli de sport, spații de depozitare a alimentelor și orice altă încăpere unde este nevoie de aer curat și fără patogeni.

Principiul de funcționare a dispozitivului presupune generarea de ozon din conținutul de oxigen al aerului ambiental, cu ajutorul unor lămpi UV reglate la o lungime de undă de 185 nm. Ozonul este o moleculă instabilă datorită legăturii slabe la al treilea atom de oxigen. Această instabilitate face ca ozonul să fie un agent puternic de oxidare și dezinfectare. Oxidarea are loc atunci când moleculele de ozon intră în contact cu substanțe oxidabile, inclusiv microorganisme (virusuri, fungi și bacterii) și compuși organici și anorganici.

După pornirea dispozitivului, utilizatorul trebuie să se asigure că nimeni nu intră în încăpere în timpul dezinfectării! Ozonul rămâne în spațiul aerian tratat atât timp cât este produs de generatorul de ozon. Cu toate acestea, se recomandă acordarea unui interval de 2 ore după terminarea tratamentului înainte ca orice persoană să intre în încăpere. Camera tratată trebuie să fie bine ventilată.

Pentru detalii și comenzi sunați-ne la numărul de telefon:
0740 865 573

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…