Miercuri, 15 Aprilie 2020 13:33

Suport pentru industria de panificație, cofetărie și HoReCa de la ATREA

 

Calitatea aerului este extrem de importantă într-o bucătărie profesională sau unitate de producție, atât pentru cei care lucrează acolo, dar și pentru igiena procesului de preparare a produselor. Într-o bucătărie profesională există zeci de aparate de gătit care fac ca mediul să fie și greu de controlat, iar sistemele de ventilație obișnuite ajung să prea facă față. Dacă o bucătărie  nu este bine aerisită, căldura, grăsimea și fumul pot fi pericole pentru sănătatea personalului, dar și pentru calitatea mâncărurilor. Sistemele de ventilație obișnuite, de regulă nu sunt suficiente pentru mediile profesionale de producție. Aerisirea corespunzătoare constituie un factor decisiv pentru sănătatea personalului, dar și pentru calitatea produselor.

Producătorul ceh de sisteme de ventilație ATREA a conceput un sistem de ventilație cu recuperarea căldurii care îndepărtează mirosurile alimentare, fumul, dar și excesul de căldură, furnizând aer proaspăt și curat din exterior. De asemenea, sistemul oferă un microclimat confortabil pentru personalul din unitatea de producție.

Puterea și capacitatea sistemului de ventilație sunt calculate în funcție de echipamentele care se utilizează, flexibilitatea sistemului permite ca totul să fie adaptat și personalizat în funcție de condițiile specifice ale fiecărei unități de producție sau bucătărie profesională. Astfel, atunci când alegem să ne montăm un astfel de sistem trebuie să avem în vedere planul bucătăriei sau unității de producție, tipul de aparate și capacitățile lor, dispunerea aparatelor, înălțimea până în plafon, precum și alte variabile care țin de fiecare construcție în parte.

Chiar dacă momentan ne confruntăm cu dificultăți, aproape în fiecare domeniu, este cel mai dificil moment pentru domeniul HoReCa, iar industria de panificație și producția de alimente în general sunt printre acelea, care sunt mai puțin afectate de criza mondială. Multe afaceri vor folosi această perioadă pentru a regândi business-urile sau pentru a face diverse upgrade-uri la aparatura și echipamentele utilizate în bucătăriile, unitățile de cazare și unitățile de producție, ceea ce va constitui un avantaj considerabil în momentul în care totul va reveni la normal, și va reprezenta un factor decisiv în eficiența și profitabilitatea firmelor din domeniul de producție. Se știe că succesul oricărui business HoReCa, dincolo de profesionalismul personalului, calitatea serviciilor ține și de atmosfera din incinte.

Cu un sistem de ventilație cu recuperare de căldură vom avea în permanență aer proaspăt în interior, fără diverse mirosuri, lipsă de oxigen sau senzație de umiditate ridicată. În această perioadă dificilă, inginerii ATREA,  își oferă sprijinul tuturor celor care administrează unități de producție, proiecându-le gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, fără ca aceștia să fie obligați să implementeze sau să achiziționeze astfel de aparate.

 

“Venim și noi în sprijinul industriei de panificație, cofetărie și HoReCa așa cum putem. Spre exemplu, orice administrator de cantină, restaurant, hotel sau al unei unități de producție, ne poate contacta în această perioadă pentru a-i realiza un proiect de ventilație cu recuperare de căldură. Noi realizăm o serie de simulări gratuite cu softurile și inginerii noștri, astfel încât administratorii sau proprietarii să știe ce au de făcut când vor reporni motoarele. Nu condiționăm proiectarea de achiziția de aparate sau implementarea sistemelor de la noi, ci doar vrem să le oferim o mână ajutor celor care își pun problema să eficientizeze consumul de energie și sunt preocupați de condițiile de muncă ale angajaților, dar și de ambianța pe care o oferă clienților în interior, chiar dacă pentru mulți aceste lucruri nu sunt prioritare în aceste momente. Ele vor deveni prioritare în perioada următoare, când fiecare va încerca să găsească soluții de eficientizare a consumului de resurse”, declară Dorin Salamac, director general ATREA România.

Iarna, cu căldura rezultată la linia de producție, încălzești restaurantul sau spațiile din exteriorul unității de producție și ai aer proaspăt în același timp. Vara procesul va fi invers. Consumul general scade cu 30%.

System UV C ortho

Un avantaj major al unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură este că poate fi integrat cu sistemul de climatizare al clădirii. Astfel, centrala cu recuperare de căldură care preia fluxurile de aer cald din bucătăria restaurantului sau unitatea de producție, poate gestiona aceleași trasee de aer și pentru restul clădirii, producând în permanență aer curat și o ambianță plăcută pentru personalul care lucrează în producție sau în restaurant dar și pentru clienți sau pentru cei care lucrează în celelalte spații ale clădirii, din exteriorul liniei de producție. Randamentul unui astfel de sistem este ridicat, iar consumul de resurse pentru încălzire/răcire poate să scadă cu 30%.

OPTIMA 2017 03 2

Echipamentele de calitate și realizarea unui montaj fără greșeli ne poate asigura o bună funcționare atât a sistemului de ventilație cu recuperare de căldură, dar și a celorlalte aparate utilizate în procesul de producție.

Printre echipamentele de ventilație cu recuperare de căldură cu care poate fi dotată o bucătărie profesională sau o unitate de producție se numără hotele speciale sau plafoanele cu extracție. Eficiența unui astfel de sistem depinde și de proiectarea lui, iar specialiștii ATREA sunt acum la treabă, gata să ajute cu soluțiile profesionale cele mai potrivite.

VARIANT 001

 

 atrea banner

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…