Joi, 16 Iulie 2020 11:44

Noi cursuri culinare programate la Brașov și Satu Mare

Restricțiile impuse de pandemie în sectorul HoReCa au și o parte bună - timpul rămas disponibil poate fi investit în dezvoltarea deprinderilor gastronomice. Bucătari medaliați olimpic pregătesc lunile următoare cursuri cu tematici interesante, care vă permit să învățați cum să preparați de la A la Z zeci de produse cu care vă puteți impresiona clienții. Iată ce cursuri vă așteaptă vara aceasta.

Cursul Mese Festive - Preparate calde din carne de pasăre, susținut la Brașov, în perioada 11-12 august 2020, de către Lady Chef Cornelia Ghișoi, vă arată varietatea și finețea preparatelor care pot fi obținute din carnea de pasăre - un ingredient accesibil care conferă marje de profit bune. Pe lângă felul principal realizat din carne de pui, rață, curcan și prepeliță se va pregăti și sosul și garnitura potrivită. De la selectarea materiilor prime la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor. Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului. Detalii și înscrieri AICI.

Tot în compania doamnei Cornelia Ghișoi puteți participa, în perioada 18-19 august 2020, la Cursul Meniuri complete pentru evenimente, unde puteți învăța să creați cele mai originale și apetisante preparate dedicate evenimentelor, care sunt cele mai bune aducătoare de profit. Ca de obicei, cursul va avea un caracter practic și intens, urmând ca prin parcurgerea rețetelor cursanții să învețe întregul proces tehnologic de preparare al acestor meniuri și vor însușii noi tehnici de lucru, sub îndrumarea formatorului. Rulada din piept de pui cu salvie în mantie de dovleac și feta este doar unul din cele 15 preparate care se vor găti la curs. Detalii și înscrieri AICI.

cor

Doritorii de perfecționare din nordul țării pot participa în premieră la Satu Mare, la noul Curs de Meniuri Á la carte, programat în perioada 8-9 septembrie, în compania expertului culinar Florin Kiss. “Gastronomia internațională a surprins în ultimii ani printr-o deschidere spectaculoasă către toate bucătăriile lumii și toți profesioniștii din domeniu au încercat să pună în aplicare rețete și tehnici noi de lucru. Obiectivele modulului de Á la carte meniu au ca scop realizarea unor meniuri creative în locațiile dumneavoastră”, este mesajul formatorului, care vă propune la curs 5 tipuri de aperitive, 5 feluri principale, 3 deserturi, dar și o serie de uleiuri aromatice și piure-uri pentru decor. Detalii și înscrieri AICI.

flor

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…