Vineri, 31 Iulie 2020 11:19

Ce reguli trebuie să respecte turiștii și proprietarii de terase de la 1 august?

 

În contextul creșterii numărului cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, Guvernul a luat noi măsuri restrictive pentru persoanele fizice și agenții economici, valabile de la 1 august. Astfel, purtarea măștii va deveni obligatorie în anumite spații deschise aglomerate, iar proprietarii de terase vor trebui să limiteze numărul clienților, să asigure distanțarea între aceștia și, în unele cazuri, să respecte anumite intervale orare de funcționare.

 

restaurant covid 1Noile reguli prevăd faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență. Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică”.

Deși noile modificări legislative nu prevăd un orar fix, aplicabil la nivel național, privind închiderea teraselor, acestea permit impunerea unor limite orare în zonele sau regiunile considerate de către autorități ca fiind cu risc mare de transmitere a virusului. “Operatorii economici care desfășoară activitatea în spațiile prevăzute la pct. 3, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență. Măsurile prevăzute la pct.4 se stabilesc pentru unitățile administrativ-teritoriale în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului și/sau un număr în creștere al persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2”.

Noile măsuri sunt aplicabile începând de sâmbătă, 1 august.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…