Miercuri, 12 August 2020 15:21

“Eat Out to Help Out”: cum sprijină Marea Britanie revenirea HoReCa

 

Guvernul Marii Britanii sprijină redeschiderea restaurantelor suportând 50% din valoarea meselor servite în toate restaurantele, pub-urile și cafenelele din Regatul Unit. Măsura se aplică de luni până miercuri, în fiecare săptămână a lunii august, și are ca scop revenirea cererii pe măsură ce afacerile HoReCa, profund afectate de restricțiile impuse de pandemie, încep să își redeschidă porțile.

eatoutSchema de sprijin propusă de guvern - o reducere de 50%, în limita a 10 lire sterline pentru fiecare persoană, urmărește pe de o parte să redea încrederea consumatorilor în a servi masa în locații HoReCa, dar și să încurajeze antreprenorii din sector să protejeze locurile de muncă și să reangajeze.

Potrivit The Guardian măsura lansată de guvernul britanic a determinat o creștere a numărului de persoane care au vizitat principalele străzi și centre comerciale cu 18.9% în prima săptămână de la lansarea schemei. Cel mai mult a crescut frecvența în locațiile din orașele mai mici, unde s-a înregistrat o creștere de 25% în primele 3 zile ale primei săptămâni din luna august.

Peste 72.000 de unități s-au înscris în schema guvernamentală în valoare de 500 de milioane de lire sterline, de la independenți la rețele de restaurante sau chiar locații cu stele Michelin.

Daniel Maior - Editor Gastromedia

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…