Marți, 18 August 2020 09:50

În data de 19 august terasele și restaurantele vor protesta împotriva atitudinea autorităților vizavi de sectorul HoReCa

 

Ultimele luni au fost pline de provocări fără precedent: în doar câteva zile, sectorul HoReCa a fost profund afectat de o criză nemaiîntâlnită, el fiind totodată unul dintre cele mai afectate domenii, care s-a confruntat cu reduceri de personal și scăderi ale veniturilor. Potrivit wall-street.ro, refuzul categoric al autorităților de a permite deschiderea restaurantelor, dar și îngrădirea programului și modului de funcționare a teraselor a generat o serie de nemulțumiri în rândul operatorilor economici din sectorul HoReCa.

Întrucât în opinia operatorilor din HoReCa, autoritățile nu au luat măsuri concrete de susținere a industriei, în semn de protest împotriva atitudinea autorităților vizavi de sectorul HoReCa, pe data 19 august, la ora 17:00, activitatea teraselor și restaurantelor va fi suspendată sau se va limita la servirea clienților deja așezați la mese. Modalitatea de a protesta va fi lăsată la latitudinea fiecărui proprietar de restaurant sau terasă.

Miercuri, între orele 17:00 și 18:00 întrerupem vânzarea și ne poziționăm în fața restaurantelor și a teraselor cu pancarte și ne exprimăm pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulțumirea față de măsurile adoptate”, spun organizatorii protestului.

Ne propunem să atragem atenția factorilor de decizie, dar nu vrem să afectăm încasările restaurantelor sau clienții. Dorim suspendarea parțială sau totală a activității. În acest sens, fiecare operator va decide cum va protesta”, a declarat Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), pentru wall-street.ro.

Protestul va avea loc între orele 17:00-18:00 și va fi însoțit de pancarte cu diferite mesaje, cum ar fi: "400.000 afectați fără a fi infectați", "omorâți o tradiție doar din intuiție" sau "nu ne mai serviți soluții expirate. Este ilegal și letal".

Sursă: wall-street.ro

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…