Joi, 25 Octombrie 2012 13:33

Experienţe culinare japoneze la restaurantul Tokyo din Cluj Napoca

Experienţe culinare japoneze la restaurantul Tokyo din Cluj Napoca Experienţe culinare japoneze la restaurantul Tokyo din Cluj Napoca

”Top 10 Gourmets”, evenimentul gastronomic exclusivist organizat La Cluj Napoca în data de 11 octombrie 2012, l-a avut ca invitat pe Masayoshi Kazato, directorul Asociației de Sushi din Japonia. Participanţii au avut ocazia de a degusta preparate inedite, aduse special din Japonia pentru acest eveniment, găzduit de Tokyo Japanese Restaurant.

Prezența directorului Asociației de Sushi din Japonia, Masayoshi Kazato și preparatele gătite de domnia sa au evidențiat unicitatea acestei seri, oferind un spectacol culinar care a încântat toate simțurile. Sosul de soia fermentat natural, hreanul japonez - wasabi sau lichiorul japonez - umeshu au fost câteva din ingredientele folosite la delicateselor savurate de participanţi. Maestrul este specializat pe tehnicile de preparare ale sushi-ului. A călătorit în peste 30 de țări din întreaga lume, susținând diferite cursuri de specialitate și menținând vie tradiția japoneză, cu precădere cea a sushi-ului. ”Mmă bucur că cei 10 Gourmets au fost încântați de preparatele autentice japoneze. Cluj-Napoca este un loc primitor, unde îmi face plăcere să revin de fiecare dată. Mai ales în această perioadă, în care natura își schimbă culoarea”, a declarat Masayoshi Kazato.

Reacțiile plăcute ale clienților cu privirile la meniul ales de către Master Chef Masayoshi Kazato au fost peste așteptările organizatorilor. ”Ne așteptam să surprindem plăcut prin ceea ce Master Chef Masayoshi Kazato a pregătit pentru cei 10 Gourmets, însă participanții au fost mai mult decât încântați. Unii dintre ei au dorit deja să își rezerve bilete pentru evenimentele viitoare. Cât despre Masayoshi Kazato – directorul Asociației de Sushi din Japonia, avem numai cuvinte de laudă și de recunoștință: avem onoarea să învățăm de la ambasadorul internațional de sushi”, a declarat Tsuchiya Naofumi, proprietar și bucătar-chef Tokyo Group.

Revista Gastromedia a fost partener media al acestui eveniment culinar inedit.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…